Cukiernia to miejsce, w którym dąży się do ciągłego usprawniania procesów produkcji, jednocześnie nie tracąc na jakości tworzonych wypieków i słodkości. Jeżeli w Twojej cukierni zajmujesz się oblewaniem ciastek polewami lub oblewanie czekoladą, koniecznie musisz zaznajomić się z asortymentem producenta maszyn z branży cukierniczej Hasborg. Firma zajmuje się tworzeniem wyposażenia profesjonalnych cukierni i piekarni, produkując urządzenia do formowania ciastek, wypieku oraz ich dekorowania. W jakie maszyny do wyrobów czekoladowych warto zainwestować?
Jedną z pierwszych maszyn, w które warto zainwestować w cukierni, jest kociołek do roztapiania czekolady, w którym cały czas utrzymywana będzie ustalona temperatura, dzięki czemu czekolada lub inna masa czekoladopodobna nie utraci swoich właściwości. Temperaturę w kociołku można w pełni kontrolować, a jest ona równomiernie rozkładana dzięki mieszadłu umieszczonemu w zbiorniku. Kociołek do roztapiania czekolady zazwyczaj połączony jest bezpośrednio z oblewarką, która idealnie nadaje się do cukierni, w których wyroby oblewa się w całości lub tworzy się na nich ustalone wzory. Oblewarka zazwyczaj może oblewać produkt w całości, lub tylko z dołu czy tylko z góry. Co więcej, tego typu urządzenia pozbywają się również nadmiaru polewy, dzięki czemu każde ciasto będzie prezentować się w podobnym kształcie.
Firma z branży cukierniczej Hasborg w swoim asortymencie posiada maszynę Choco Max, która umożliwia tworzenie czekoladek z nadzieniem. Jak wygląda proces produkcji? Na wstępnie tworzony jest korpus czekoladki, który jest wypełniany nadzieniem, które następnie jest zamykane od góry. Ze wspomnianej maszyny można produkować różnorodne kształty czekoladek. Co więcej, dzięki zautomatyzowaniu procesu produkcji pralinek zyskują one na nienagannym wyglądzie.
Twój wpis został dodany i wkrótce pojawi się na stronie
Twoja opinia została dodana i wkrótce pojawi się na karcie firmy