Jak wygląda linia do ciastek nadziewanych?

Jak wygląda linia do ciastek nadziewanych?

Ciastka nadziewane to pyszne słodkości mogące się składać z ciasta kruchego oraz marmolady, kremu budyniowego, orzechów czy czekolady. Recepturę dodatkowo można uzupełnić o udekorowanie wyrobów estetyczną i smaczną polewą wraz z posypką. Realizacja tego przepisu w praktyce wymaga jednak użycia specjalistycznej maszyny do produkcji ciastek nadziewanych, pieca cukierniczego oraz opcjonalnie innych urządzeń - jeśli oczywiście mowa o cukierniach przemysłowych. Linia do ciastek nadziewanych to bowiem podstawa dla stworzenia ogromnej ilości identycznych wyrobów cukierniczych. Jak zatem może wyglądać jej budowa?

Wybór maszyny do produkcji ciastek nadziewanych

Na rynku można się spotkać z różnymi maszynami do produkcji ciastek nadziewanych odpowiedzialnymi za ich formowanie oraz wypełnianie kształtów odpowiednim nadzieniem. W zależności od możliwości konkretnego urządzenia ich właściciele mogą zdecydować się na produkcję ciastek nadziewanych charakteryzujących się dwukolorową budową, jak również dwoma różnymi kremami bądź marmoladami wewnątrz wyrobów. Cukiernicy produkujący swe słodkości na skalę przemysłową mają więc szerokie możliwości z zakresu modyfikacji przepisu, jeśli zdecydują się na urządzenie wielofunkcyjne. Taką zaawansowaną technologicznie maszyną jest Quatromax od polskiej marki Hasborg, przy której pomocy można wykonać olbrzymią ilość wysokiej jakości wyrobów. Może ona działać zarówno samodzielnie, jak i wchodzić w skład linii do ciastek nadziewanych.

Wyposażenie cukierni produkującej ciastka nadziewane

Linia do ciastek nadziewanych może wyglądać różnie - zależne jest to bowiem od konkretnego rodzaju produkowanych ciastek. Jeśli zdecydujecie się na ciastka nadziewane oblane w całości lub jedynie po wierzchu bądź od spodu polewą czekoladową, w skład takiej linii do produkcji ciastek powinna wchodzić oblewarka do czekolady wraz z tunelem chłodniczym. Posypanie wypieków orzechami, wiórkami kokosowymi i temu podobnymi drobnymi posypkami wymaga natomiast wyposażenia cukierni w posypywacz. Każda linia do ciastek powinna składać się oczywiście z pieca cukierniczego stanowiącego podstawę dla stworzenia gotowych do spożycia wyrobów cukierniczych.

Opinie (0)

Zobacz firmy

HASBORG producent maszyn cukierniczych

Rakszawa 508
37-111 Rakszawa

Średnia Ocena

5/5
Leasing drukarek DMD

Al. Sikorskiego 2/7
35-304 Rzeszów

Średnia Ocena

5/5
Mikron części zamienne do elektronarzędzi

Wierzbna 257A
37-500 Jarosław

Średnia Ocena

5/5

Podobne artykuły

Cechy dobrej hotelowej restauracji

Cechy dobrej hotelowej restauracji

Jak wygląda linia do ciastek nadziewanych?

Jak wygląda linia do ciastek nadziewanych?

Korzyści z pozycjonowania lokalnego dla turystyki w Rzeszowie

Korzyści z pozycjonowania lokalnego dla turystyki w Rzeszowie